Aan de slag met Informatieveiligheid & Privacy bij gemeenten

Elke gemeente dient te bouwen aan een sterke informatieveilige omgeving. Voor de gemeente zelf, maar ook voor haar burgers en bedrijven. Zowel op het vlak van techniek als op het vlak van de mens. Informatieveiligheid staat namelijk pas echt in haar kracht als alertheid de achterliggende techniek kan versterken. Het is om die reden van belang dat elke gemeentelijke collega doordacht en slim omgaat met informatieveiligheid en privacy.

 

Kortom, tijd om aan de slag te gaan! Maar waar moet je beginnen?

 

1. Zorg dat jouw gemeente AVG proof wordt.

Op onze tips- en tricks pagina vind je tips om AVG proof te worden. Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens vind je een 10-stappenplan, waarmee je een overzicht krijgt van de belangrijkste AVG-thema’s waar jij je als gemeente op moet voorbereiden. Geen idee hoe AVG proof jouw gemeente nu is? Doe de Mind Your Step Quickscan.

 

2. Verrijk jezelf en jouw collega’s met kennis.

Lees bijvoorbeeld de praktijkverhalen van andere gemeenten of snuffel eens rond in onze kennisbank, daar vind je bijvoorbeeld de Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten (BIG). In onze shop vind je allerlei producten om het bewustzijn en de alertheid onder collega’s te vergroten. Op zoek naar iets dat écht dicht bij jouw gemeente staat? Wij denken graag met jullie mee en bieden bewustwordingscampagnes op maat aan!

 

3. Zijn jullie klaar voor een uitdaging?

Dan hebben wij de speciaal ontwikkelde Informatieveiligheid & Privacy Game 'Mind Your Step' voor jullie in petto. Deze kan ook door jouw gemeente aangeschaft worden, waarna je de kennis van collega’s kunt vergroten én toetsen in de dagelijkse praktijk.

 

Behoefte aan meer verdiepende informatie over de stappen op weg naar een informatieveilige omgeving? Neem dan contact met ons op om te kijken wat we voor jouw gemeente kunnen betekenen.

 

Wil jij jouw ervaring op het gebied van privacy en informatieveiligheid binnen jouw gemeenten delen? Neem contact met ons op en wij luisteren graag!

Contact?

Wij helpen je graag!


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Momentje...

Bedankt voor je bericht.

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.