Aan de slag met Informatieveiligheid & Privacy in het bedrijfsleven!

1 Blijf up-to-date en doe de Mind Your Step Quickscan

Zorg dat je als organisatie op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en actuele wet- en regelgeving zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Benieuwd op welke belangrijke AVG-thema’s jij je moet voorbereiden? Check het 10-stappenplan van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Weten hoe jouw organisatie er voor staat en welke stappen je nog moet ondernemen om AVG proof te worden? Neem contact op voor onze Mind Your Step Quickscan.

  

2 Investeer in techniek - doe een systeemscan

Er zijn verschillende bedrijven die diensten aanbieden om je systeem te beveiligen. Zorg in ieder geval voor een firewall en een up-to-date antivirussysteem. Maar versleutel bijvoorbeeld ook al je bestanden, zodat een hacker er niet zomaar bij kan.

 

Laat je systemen bijvoorbeeld uitgebreid checken door een onafhankelijke partij. Door een systeemscan te doen weet je waar zwakheden zitten die voor hackers interessant kunnen zijn. Want wat zijn de risico’s van werken in de Cloud bijvoorbeeld? Een gewaarschuwd mens, telt immers voor twee! Zie ook de infographic ‘wat je moet weten over werken in de cloud’  voor meer informatie.

 

3 Investeer in de ‘zachte kant’

Investeer in de zachte kant van informatieveiligheid en privacy, namelijk in de alertheid van je medewerkers. Incidenten ontstaan immers vaak door (onbewust) menselijk handelen. Zorg dus dat je cybercriminelen een stap voor bent, door jezelf en je collega’s bewust te maken van de oorzaken én gevolgen van informatie-onveiligheid. Lees de praktijkverhalen en onze tips & tricks en verrijk je kennis op privacy- en informatieveiligheidsvlak in onze kennisbank. En wanneer je klaar bent voor de echte uitdaging hebben we de speciaal ontwikkelde Informatieveiligheid & Privacy Challenge ‘Mind Your Step’ voor je in petto. Eén van de middelen uit onze bewustwordingscampagne op privacy- en informatieveiligheidsvlak. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

 

4 Als het onverhoopt toch mis gaat... 

Voorkomen is beter dan genezen. Is er toch sprake van een datalek? Meld dit dan binnen 72 uur bij het meldloket datalekken van de Autoriteit Persoonsgegevens. Hiertoe hebben alle bedrijven in Nederland een meldplicht! Wil je weten wanneer er sprake is van een datalek? Lees dan de tipsheet ‘Meldplicht Datalekken’

 

5 Zorg voor een back-up

En last but not least, zorg voor een goede back-up. Het kwijtraken van gegevens, of je systemen niet kunnen gebruiken, kan zorgen voor flinke (financiële) tegenslagen en/of leiden tot reputatieschade. Met een goede back-up kan het systeem snel worden teruggezet naar de laatste veilige stand.

Contact?

Wij helpen je graag!


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Momentje...

Bedankt voor je bericht.

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.