21-06-2019 / nieuws / soul:made

Mind Your Step! Amerikaanse stad betaalt hackers 600.000 dollar losgeld.

Het stadsbestuur van de Amerikaanse stad Riviera Beach (Florida) heeft besloten hackers 600.000 dollar (ruim 532.000 euro) aan losgeld te betalen om weer toegang tot hun bestanden te krijgen. Drie weken geleden is de stad getroffen door een ransomware aanval waardoor ambtenaren niet meer bij hun bestanden konden. Zo konden o.a. medewerkers van de alarmcentrale 911 geen gesprekken meer registreren.

 

En zij waren niet de enige, ook andere Amerikaanse steden zijn slachtoffer geworden van ransomware aanvallen. Reden? Veel computers bij Amerikaanse overheden blijken verouderd te zijn, hierdoor wordt geen gebruik meer gemaakt van recente updates en daardoor ben je als organisatie een makkelijke prooi voor cybercriminelen.

 

Ransomware is één van de meest gebruikte vormen van ‘cybercrime’, ofwel digitale oplichting. Het is simpelweg een verzamelnaam voor kwaadwillende software. Zo kun je al door een simpele klik op een phishing e-mail, malware installeren op je computer. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Laat als organisatie dus zien dat je het onderwerp serieus neemt en dat je actie neemt. Je wilt immers niet dat jouw organisatie hetzelfde overkomt als Riviera Beach, toch? Neem contact op met Marlies Schamper, via marlies@soulmade.nl of bel naar 0162-430345, om te zien wat wij op dit vlak voor jouw organisatie kunnen betekenen. En in de tussentijd: Mind Your Step!