10-04-2019 / nieuws / soul:made

De AVG, wat gaat mij dat aan?

Over de reikwijdte van de AVG zijn al voldoende mythes ontstaan. In deze tijden, waarin landsgrenzen vervagen en de privacy op sociale media zeer discutabel is, is het des te belangrijker om te weten, wanneer organisaties, maar ook individuen onder het toepassingsbereik van de AVG vallen. Het toepassingsbereik is de reikwijdte die de verordening hanteert, welke gebaseerd is op de subjecten (denk aan: instanties, organisaties, natuurlijke personen) en het geografische bereik. Daarom de vraag: ‘De AVG; wat gaat mij dat aan?'

 

De AVG ziet zowel op de inwoners van de EU, als op diegene die gegevens verwerken van die EU-burgers. Maar onderling zijn er nog veel nuances aan te brengen. Een internationale organisatie heeft namelijk niet dezelfde verplichtingen als jij en ik, wat betreft de AVG.

 

Niet iedereen heeft de tijd en zin om de AVG uit te pluizen en zo te zien of zijn of haar organisatie (of zij zelf) aan de eisen uit de AVG moet voldoen. Daarom hebben wij dat al voor jou uitgezocht. Bekijk daarom snel onze tipsheet en ontdek of de AVG voor jou of je organisatie van toepassing is.